SLABO VREME ZA ZAVAROVALNICE?

Zgodbe o požarih na Portugalskem, o množičnih poplavah po Evropi in o pričakovanem razdejanju hurikana Katrina v Ameriki nas vsekakor spomnijo na to, da bo nekdo moral kriti te ogromne stroške obnove. Seveda se misli hitro ustavijo pri zavarovalnicah, ki bodo morale zaradi pokrivanja mnogih odškodninskih zahtevkov(poškodovane hiše, avtomobili ipd.) široko odpreti svoje žepe.

Nekatere zavarovalnice so se izrednim primerom, ki so na žalost vse pogostejši, že v določeni meri prilagodile. Na primer zavarovalnica Mercury Insurance Group je objavila nasvete glede morebitnih zahtevkov glede poškodovanih avtomobilov zaradi hurikana Katrina. Podobne ukrepe lahko pričakujemo tudi s strani drugih zavarovalnic, saj očitno proaktivno vedenje pripelje hitreje do želenih rezultatov.

Seveda taki dogodki niso povsem slabi za zavarovalnice – pričakujemo lahko vsaj dva pozitivna vpliva in sicer prvega s strani samih zavarovancev (le-ti bodo zavarovali vse več stvari), drugega pa s strani samih zavarovalnic (le-te bodo povišale premije). Končni rezultat je sicer težko napovedljiv, dejstvo pa je, da se bodo zavarovalnice kopale v dobičku takoj, ko bo nastopilo “mirno” obdobje…

Comments are closed.