NISMO TAKO MISLILI

…bi lahko rekli na Ministrstvu za finance. Današnji popravek predloga sprememb Zakona o dohodnini daje vsekakor poučen epilog: kar ni sprejeto, se lahko še spremeni. In to ima svoje tveganje, ki ga moramo upoštevati pri investiranju. Posebej v Sloveniji.
Sicer pa je sedaj aktualno vprašanje ali bodo vrednostni papirji slovenskih delnic v prihodnjih dneh skočili nazaj na nivoje preteklega tedna z enakim tempom kot so padli? Po vsej verjetnosti ne. Nekateri prodajalci bodo kapital selili drugam, nekateri kupci pa bodo vsekakor unovčili nekaj zaslužka. Borzni trg bo tako še zmeraj nekaj odstotkov nižje kot je bil pred enim tednom, pravo smer pa bodo nakazali šele devetmesečni rezultati.

Do rezultatov ter morebitnih drugih presenečenj (pozitivnih ali negativnih) pa se bo Ljubljanska borza vrednostnih papirjev ponovno ovila v odejo delne nelikvidnosti ter nezanimivosti. Prva polovica tega tedna pa bo ostala v prijetnem spominu, da se tudi na naši borzi včasih zgodi adrenalinska dogodivščina, ki povrne nekdanji lesk zanimivega borznega dogajanja…

Comments are closed.