KD GRE V AMERIKO

Poleg že delujočega vzajemnega sklada KD Severna Amerika se KD odpravlja v Ameriko ustanavljat tudi DZU. To informacijo smo lahko danes slišali na izobraževalnem seminarju KD-ja, ki je po dolgih mesecih očitno le spoznal, da je oglaševanje preteklih rezultatov dvorezen meč. Organiziranje brezplačnih izobraževalnih ter seznanitvenih seminarjev je ob vsej tej poplavi vzajemnih skladov ključ do današnjega povprečnega vlagatelja.

Seminar je potekal na “domačem” terenu in sicer v dvorani Koloseja . Skoraj polna zasedenost kaže na obstoječo dilemo vlagateljev “Kam s prihranki?”. Odgovor smo lahko razbrali že na prvi prosojnici, kjer je pisalo “Najdonosnejša je naložba v znanje.”

Poleg splošnih značilnosti borznega trga ter KD-jevih vzajemnih skladov smo lahko izvedeli tudi, da KD pripravlja sklad, ki bo usmerjen v sektor energije ter surovin. Izpostavljena je bila tudi prednost vzajemnega sklada KD Balkan in sicer v smislu prisotnosti KD v tej regiji, kar omogoča, da bodo temeljito “prečesali” trg. Ob tem pa kot zanimivo ni manjkala opazka na konkurenco in sicer v sklopu Turčije (KD Balkan jo ne pokriva), saj njihov način investiranja ni na podlagi govoric iz Istanbula…

Comments are closed.