NADZORNIKI – SPREGOVORITE!

Zgodba o menjavi člana nadzornika v Intereuropi, ki se je na nek način iztekla minuli petek z dejanskim odpoklicem (čakamo še na morebitne tožbe), je pritegnila mojo pozornost od samega začetka. To pa predvsem zaradi tega, ker je bila finančna javnost takoj, ko je bil dan predlog sklica skupščine, deležna medijskega obračunavanja.

iekg-nadzornik.PNG

Tak način komuniciranja sicer ni primeren – nadzorniki delujejo v kolektivnem smislu in ne kot samostojni člani. Dvome, očitke ter druge žgečkljive podrobnosti je najbolje posredovati preko zapisnika sej nadzornega sveta. Vseeno pa je medijsko obračunavanje pokazalo, da ko teče voda v grlo, potem se stvari začnejo premikati.Z objavo očitkov, o katerih je nato nadzorni svet razpravljal na redni seji, se lahko delničar vpraša, zakaj se ta vprašanja niso razrešila že prej – na primer takrat, ko so se ti dogodki zgodili.

To zelo spominja na skoraj pozabljene dogodke iz BTC-ja, ko je eden izmed nadzornikov “izpadel” iz privatizacijske igre. In je nato postal zelo aktiven…

Vse to nas na koncu napelje k razmišljanju: koliko nadzornikov je danes tiho, kljub temu, da so priča mnogim nepravilnostim?

Jaz mislim, da veliko. Zato nadzorniki, spregovorite…

Comments are closed.