WORLD TOP INVESTOR

Danes sem se priključil tekmovanju in blog je idealno mesto, da razkrijem in tudi razložim poteze (transakcije), ki jih bom/sem opravil. Seveda to niso investicijski nasveti.


Vzpostavil sem dve kratki poziciji (kar pomeni, da vrednost raste, če osnova pada):

  • short DAX

Na zahodnih trgih pričakujem določeno korekcijo. Sprva v Ameriki, kjer zadnje dni dobivamo bolj slabe makroekonomske podatke, nato pa tudi na drugih razvitih trgih – tudi na nemškem trgu.

Dax - longterm

vir: TradePort2

 

Na dolgoročnem grafu lahko opazimo, da se DAX približuje zgodovinskim vrhom kot tudi, da že dolgo, dolgo časa ni bilo poštene korekcije. Seveda nanjo čakat je lahko zelo nevarno (drago), toda podrobnejši pogled na trendni kanal, ki se oža, poda misel za short pozicijo:

Jen - shortterm

vir: TradePort2

Na kratkoročnem grafu lahko lepo vidimo, da se je zadnje dni trg gibal v območju zgornje linije in ker mu jo ni uspelo prebiti navzgor, pričakujem vsaj dotik spodnje linije.

  • short USD/JEN

Danes je japonska centralna banka zvišala obrestno mero, pa je jen kljub temu izgubil na vrednosti. Razlog je v tem, da so ob dvigu japonski bančniki razložili, da se bodo prihodnji dvigi obrestne mere zgodili ko se pač bodo zgodili. In tako se je pojavilo mnogo ugibanj, da je letos z dvigovanjem obrestnih mer na Japonskem konec. Jaz vseeno mislim, da se bo jen v prihodnje okrepil.

Jen - shortterm
vir: TradePort2

Na zgornjem 30 minutem grafu lahko lepo opazimo, kako so vlagatelji reagirali na objavo japonske centralne banke. Dnevni vrh je bil tik pod 121,2, trenutno pa se je razmerje med dolarjem in jenom spustilo pod 121. Osebno pričakujem, da bo razmerje ponovno testiralo območje 119.

Comments are closed.