HRVAÅ KI TURIZEM

Je svetla točka. To je komentiral Jack Welch, ki je imel v četrtek predavanje v Zagrebu. Pri tem je seveda povedal, da je kapitala dovolj, da ga je potrebno samo pritegniti.

Če slednjo tezo povežemo s ponudbo delnic na hrvaški borzi, potem so hoteli, ki kotirajo pravi odgovor. In prav danes se je po dolgem času “odlepila” Liburnija Riviera Hoteli (LRH-R-A), saj je tečaj delnic skočil iz 5500 kun na 6000 kun.

logo-lrh.PNG

 

V letošnjem letu SN Holding, drugi največji delničar, postopoma izstopa iz naložbe (glej tromesečna poročila ter stanje na SDA). V zadnjem tednu, ko je bilo nekoliko več prometa kot običajno, je svoj izstop še pospešil, kupci pa so v večini investicijski skladi (tudi naš). Zgodba  o Liburni je stara in se plete okoli zapleta med SN Holdingom ter privatizacijskim skladom. No, sedaj se večinoma špekulira predvsem na to, da se bodo razmere okoli Liburnie razčistile. V juniju naj bi privatizacijski sklad prenesel eno četrtino delnic na občino Opatija, s čimer se bodo na nek način odpravili spori, ki se nanašajo predvsem na lastniška vprašanja parcel, kjer stojijo hoteli.  Po drugi strani pa bo tudi SN Holding izšel iz zgodbe, seveda če bo nadaljeval svoj tempo prodaj. Po ocenah ima trenutno še okoli 15.000 delnic.

Sicer so Liburna Riviera Hoteli ena od verig hotelov, ki se bodo v prihodnosti privatizirale. Zato je seveda pričakovati določeno zanimanje, ki pa se okrepi tudi na račun takih zaključkov, kot jih je predstavil Welch v Zagrebu.

Comments are closed.