PIVOVARNA LAÅ KO

Razkritje, da je Tuš podaljšal in izboljšal ponudbo za 7,2% delež Pivovarne Laško, ki ga ima KAD , je povzročil na borzi zelo pozitivno reakcijo. V bistvu pretirano, saj se ponudba nanaša na izključno manjšinski delež, ki v primeru prodaje ne bo povzrožil obvezne ponudbe za prevzem (tako kot pri Istrabenzu ali Savi).

 

Seveda se je pri tem smiselno vprašati, zakaj Tuš delnic ni kupoval raje na borzi. Pregled trgovanja v zadnjih štirih mesecih razkriva, da je lastnika zamenjalo več kot 7,7% vseh delnic, cena delnice pa je v tem obdobju porasla za 100 odstotkov.

 

Koliko je vredna Pivovarna Laško je vprašanje, ki ga bo uprava najboljl poznala. Sicer pa je dejstvo, da samo delež v Mercatorju (350 milijonov evrov glede na tržno kapitalizacijo) več kot pokrije vse finančne obveznosti Pivovarne Laško (slabih 300 milijonov evrov konec 2006 glede na konsolidirano poročilo). Tako so naložbe v Istrabenzu, Delu ter drugih podjetjih samo pika na i…

 

In še razkritje glede lastništva: sem lastnik 1 delnice Pivovarne Laško. Zakaj ene: zato ker mi vsako leto pošljejo čestitko za rojstni dan ter za novo leto.

Comments are closed.