USDCAD

Zadnje dnji sem aktivneje spremljal dogajanje na forexu, kjer sem čakal in čakal obrat na USDCAD. Glede na današnje dogajanje, ko je razmerje padlo vse do 0,906 in se nato vrnilo nad 0,925, lahko pričakujemo v naslednjih dneh tehnični popravek.

 

usdcad-long.png

Vir: TradePort2 

Seveda to ni investicijski nasvet, ampak samo moje razmišljanje, ki sem ga podprl tudi z ustrezno pozicijo. Sicer je stava na krepitev ameriškega dolarja ta trenutek dokaj tvegana, saj vsak dan beremo o vse večjih problemih, s katerimi se sooča finančna industrija v Ameriki. V tem kontekstu je težnja po zniževanju obrestnih mer razumljiva, čeprav ne čisto enostavna – dilema je namreč inflacija.

Kanadski dolar je drugače dokaj čista igra na nafto. V tem pogledu je pričakovati  pozitivno korelacijo  gibanja nafte ter kanadskega dolarja. In če bomo pri nafti te dni beležili “odpor” v območju 100 dolarjev, potem se zna podobno zgoditi tudi pri kanadskem dolarju.

usdcad-2007.png

Vir: TradePort2

Se pa zna negativna atmosfera za ameriški dolar hitro vrniti. Zato ni izključeno, da današnja zgodba pojutrišnjem več ne bo aktualna…

Comments are closed.