BORZNE ANOMALIJE

Na borzi je opaziti izredna nihanja, ki so posledica negotovega stanja. Seveda je to povezano s strahom o popolnem kolapsu, ki s propadom renomiranih finančnih institucijah pridobiva na verjetnosti. Ali bo do tega prišlo je težko reči, dejstvo pa je, da se v takih stanjih na borznem parketu dogajajo zanimive anomalije. Ena takih je konkreten padec tečaja delnic Liburnia riviera hoteli (LRH-R-A), ki kotirajo na zagrebški borzi. Tržna kapitalizacija podjetja je danes padla na 590 milijonov kun, kar je okoli 83 milijonov evrov.

lrh-18092008.png

Vir: www.zse.hr

Če pomislim, da je Istrabenz za prenovo hotela Palace v Portorožu dal neuradnih 100 milijonov evrov, potem se človek vpraša, kako to, da je v Opatiji cel turistični kompleks, ki obsega 10+ hotelov ter nekaj vil ter kamp, vreden samo štiri petine enega hotela.

Res je, da so pri Liburni določeni problemi glede lastništva, toda ali je res en hotel na vrhunski lokaciji vreden samo par milijonov evrov?

 

PS: Osebno sem lastnik delnic Liburnie, prav tako jih imamo v portfelju sklada, ki ga upravljamo.  In zgoraj zapisano mnenje ni investicijsko priporočilo.

Comments are closed.