TRG MALOGOSPODNIJSKIH APARATOV

Če se nam je zdelo, da je Gorenje nekako hitro obrnil ploščo o prodajnem utripu ter doseganju letnih dobičkov, smo lahko z Electroluxovo objavo o podobni situaciju dobili odgovor, da v Gorenju oddelek z vlagatelji dela dobro (hitro obveščanje).

Seveda naknadnega medijskega linča niso pričakovali, je pa res, da je v celi zgodbi Gorenja en kup nasprotnih interesov: od kupovanja lastnih delnic, kupovanja delnic s strani vodilnih do socialne podpore države (preko morebitnega plačevanja socialnih prispevkov zaradi napovedanega skrajšanja delovnika).

Sicer pa gledajoč na objave tako iz panoge malogospodinjskih aparatov kot tudi iz ostalih panog lahko dobimo občutek, da se je poslovni svet v novembru, decembru dodobra ustavil. Kakšni bodo vplivi je težko napovedati, saj je v času globalizacije vse povezano v sklop domin.  Vprašanje je seveda le, ali se bo in kdaj se bo finančni trg uspel odlepiti od realnega sektorja. Zaenkrat potrebne likvidnosti še ni zaznati. Å e zmeraj je dilema, ali držati v rokah delnice ali denar.

Comments are closed.