NA HITRO

Tako kot je prišel tokratni obrat na borzi, ko je SP500 od torka zjutraj pa do danes pridobil okoli 70 pik, tako gre hitro meni čas naokoli zadnje dni. Čeprav sem še zmeraj oborožen s SDS-jem (v območju 850), še zmeraj potrpežljivo čakam na ta razplet. Podobno tudi pri hrvaških hotelih, ki bodo letos po vsej verjetnosti na prodaji tako ali drugače. Posebej če se vlada ne bo poslužila uslug svetovnega sklada. Namreč v privatizacijskem portfelju kakšnih izstopajočih biserov ni veliko. In tukaj na nek način vseeno tiči problem šibke kune. Enkrat se računi le plačajo…

Drugače pa vročina kar sili k razmišljanju, da je potrebno vsake toliko časa ponovno premisliti poziciije. Ko smo že pri SP500 je skok tečaja prebil padajoči trikotnik navzgor in s tem odprl razmišljanje o območju 1000. Seveda bo prej potrebno premagati pretekli vrh pri 956, kar je pri zadnjih spreobržencih vse bolj verjetno (torek Withney glede GS, danes Roubini glede konca krize) .

screenshot.png

Toda če se vsi pridrižujejo vagonu optimistov, kdo ostane še pesimist? Zerohedge, xtrends in kopica tistih, ki so trenutno brez službe?

Comments are closed.